Inschrijven Nieuwsbrief
Filmavond: Nomadland

Fern is in de 60. Ze is alles kwijtgeraakt sinds de kredietcrisis. Als moderne nomade reist ze met haar busje door het sterk veranderende Amerikaanse westen. Bekroond met een Oscar voor beste film, beste regie en beste vrouwelijke hoofdrol.

Alle leeftijden

In deze film uit 2021 sluit Fern, Frances McDormand (‘Three Billboards’, ‘Fargo’ en ‘MacBeth’) zich aan bij een groep rondreizende zestigers en zeventigers die door de financiële crisis van 2008 huis en baan zijn verloren en verder moeten in het Amerika zonder sociaal vangnet. Het zijn de mensen die zijn uitgespuugd door het kapitalistische systeem en bestaan bij de gratie van seizoensarbeid: nu eens een paar weken pakketjes inpakken bij Amazon, dan weer schoonmaken op een camping.

Hoewel de film een romantisch beeld geeft van de mensen die vrij en onafhankelijk lijken, laat hij ook zien hoe kwetsbaar ze zijn zonder vast inkomen, arbeidscontract of zorgverzekering. Ze vormen een onzichtbare parallelle schaduwmaatschappij, die de ‘normale wereld’ faciliteert. Prachtig dicht op de huid gefilmd, met weinig woorden en in een groots natuurlandschap.

Zet in je agenda Zet in je agenda
do 24 nov 20:15 - 22:30
Normaal
€ 9,00
Deel via e-mail Deel via Twitter Deel via Whatsapp Deel via Facebook