Inschrijven Nieuwsbrief
Weet je nog Sammie: Theater Gnaffel

Een speelse, muzikale voorstelling met kleurrijk poppenspel en magische beelden over het afscheid van de oude Poes Sammie. Een mooie wereldreis over omgaan met verlies, verdriet en troost.

Leeftijd 6+

Na een lang en gelukkig leven is Poes Sammie heel erg moe. Hij gaat liggen op zijn favoriete plekje onder de oude eik. Daar ligt hij heel stil. Zelfs zijn snorharen bewegen niet. Han, Lotte en Klaasje zijn erg verdrietig en willen Sammie ‘het beste afscheid van de wereld’ geven. Ze besluiten op reis te gaan om anderen te ontmoeten die ook iets of iemand hebben verloren en samen uit te zoeken hoe je om kunt gaan met verlies en verdriet.
Met gevulde rugzakken en een lange lijst met vragen gaat het drietal op pad. Hoe doe je dat, afscheid nemen? Hoe bewaar je iemand in je hart? En welke kleur heeft verdriet? Ze reizen door verschillende werelden, waar ze kennismaken met andere culturen en oog in oog komen te staan met bijzondere rituelen, tradities en verhalen rondom afscheid nemen. Ze ontdekken dat verdriet zich niet laat verstoppen en er uiteindelijk e?cht uit moet. En dat de steun van anderen je leert wat troost betekent.

 

Zet in je agenda Zet in je agenda
wo 26 okt 15:00 - 16:00
Kids tot 12 jaar
€ 10,00
Volwassene
€ 12,50
Deel via e-mail Deel via Twitter Deel via Whatsapp Deel via Facebook