Inschrijven Nieuwsbrief
Teun Toebes - VerpleegThuis Live

VerpleegThuis ‘Live’ is niet alleen de meest ontwapenende show die je gaat zien, het is een echte ‘lifechanger’. Want de kans dat de show ook over jouw toekomst gaat, is een op vijf.

Teun Toebes is een 22-jarige zorgvernieuwer die op missie is om de wereld van mensen met dementie te verbeteren. Waarom? Omdat hij vindt dat iedereen recht heeft op een mooie, gelijkwaardige en inclusieve samenleving en deze niet van je afgepakt mag worden door een enkele diagnose. Door nu op te komen voor degenen die hiermee moeten leven, hoopt hij de toekomst op een positieve manier te veranderen, want de kans dat dit ook over jouw toekomst gaat, is 1 op 5. Hoe? Door anders te kijken! “Alleen als wij anders naar mensen met dementie gaan kijken zal de toekomst kunnen veranderen, alleen dan kan het inktzwarte stigma plaatsmaken voor hoop. Want alleen als wij de mens blijven zien, zal hij nooit verdwijnen.”

Over Teun Toebes:

Op 21-jarige leeftijd maakte Teun Toebes de gedurfde keuze om op de gesloten afdeling van een verpleeghuis te gaan wonen. Niet alleen om te ervaren hoe de zorg voor mensen met dementie verbeterd kan worden, maar vooral om te laten zien dat wij als maatschappij ons beeld van dementie moeten aanpassen.

In zijn boek VerpleegThuis beschrijft hij op ontwapenende en ontroerende wijze de pijnlijke systemen die in de zorg en samenleving heersen en hoe wij deze kunnen veranderen. Teun is met zijn verhaal regelmatig op TV geweest.

#HUMANFOREVER

https://teuntoebes.com/

Zet in je agenda Zet in je agenda
do 20 apr 20:15 - 22:15
Normaal
€ 25,00
Deel via e-mail Deel via Twitter Deel via Whatsapp Deel via Facebook