Inschrijven Nieuwsbrief
Bluesfestival

8ste editie Blues Festival Concordia.
Bluesliefhebbers kunnen genieten van 3 bands, op 3 podia, in 3 verschillende stijlen, maar onmiskenbaar 100% blues!
Deze avond word gekenmerkt door afwisseling en muzikaal plezier, voor de echte blues en muziek liefhebber is dit een fantastische avond uit!
Dit maal met Yoni Blue’s band, Long Way Blues & Fat Harry & the Fuzzy Licks.

Yoni Blue’s band

Yoni Blue's Band-guestYoni blue’s band is in 2021 ontstaan door een facebook oproep van zangeres Yoni Blue waarin ze bandleden zocht voor een nieuw te vormen bluesband. Chris vd Kroft (drums), Paolo Grobben (bas) en Johan Filippo (gitaar) reageerden op die oproep met als gevolg de YoniBlue’sBand. Michael Eschauzier ( toetsen) komt ons versterken.Zo eenvoudig kan het soms gaan. Yoni blue’s band is een band met een bak aan ervaring, met veel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen. De afzonderlijke leden hebben op podia van cafe’s tot festivals gespeeld, en regionaal en nationaal getourd. De setlist bestaat uit uit bekende en soms minder blues/rock nummers. Geen getrouwe kopieën maar veelal bewerkt. Met veel speelplezier zoekt de band het muzikale avontuur. Inspiratiebronnen zijn voor ons de bekende bluesgrootheden als Koko Taylor, Albert Collins, Big Mama Thornton etc.. Met een volledig nieuw repertoire zijn we klaar voor de (blues)podia

 

LONG WAY BLUES

Long way Blues foto nieuwLong Way Blues Long Way Blues werd in 1976 opgericht door frontman Willem van Houten, die zijn bezielende stemgeluid combineert met vlammende gitaarsolo’s. In het verleden stond de band op festivals met Rob Hoeke, Livin’ Blues, Flavium, Barrelhouse en andere bekende bluesbands. Na een pauze van 1988 tot 1999 maakte de band een doorstart. Sindsdien staat Long Way Blues weer op het podium alsof de band nooit is weggeweest en wordt de doorleefde blues als vanouds over het enthousiaste publiek heen gestrooid. Long Way Blues speelt bekende bluesklassiekers, geïnspireerd door Eric Clapton; Gary Moore; Freddy King; Peter Green; Rory Gallagher; Joe Bonamassa en vele andere grootheden. Daarnaast speelt Long Way Blues het nodige eigen werk met de vertrouwde LWB-sound. Uit elk nummer spreekt levenservaring en dat hoor je meteen!

Willem van Houten –  Gitaar & zang
ED  Blanken              –   Basgitaar
Piet Wittebol            –   Drums
Gastmuzikanten:
Corbin Wassenaar   –  toetsen
Wim Koster –  Bluesharp

FAT HARRY & THE FUZZY LICKS

Fat Harry & The fuzzy licks (2)Contemporary blues is waarschijnlijk de beste omschrijving van de muziek van deze geroutineerde band uit Rotterdam.
Deze laat zich namelijk niet rangschikken onder een bepaalde categorie. Het laatst verschenen album “Hard Lovin” Man” (Continental Records) staat bol van de diversiteit en en zelfgeschreven songs. Op het album zijn gastbijdragen van “The King Of Beale Street” Preston Shannon en Henry Oden op bas.
Soms klinkt er funk, soul en rhythm & blues, om uiteindelijk weer terug te keren bij de old school blues. De binnen- en buitenlandse pers schreef met superlatieven.
Ook is de band niet onopgemerkt gebleven aan de andere kant van de oceaan.In 2007 verscheen het nummer “Drivin” Machine” op de sampler cd van het toonaangevende magazine “Big City Blues” en imponeerde Fat Harry’s spel in befaamde Chicago bluesclubs als Buddy Guy’s Legends en de Kingston Mines.

In 2009 was de cirkel rond toen Harry’s grootste muzikale invloed Joe Louis Walker het door Harry en zijn vrouw Denise geschreven nummer “Send You Back” coverde op zijn album “Between A Rock & The Blues”. Ook vroeg Joe hem meerdere malen rhythm gitaar te spelen tijdens optredens met zijn Amerikaanse band, maar ook maakte hij geregeld gebruik van de hele band.

Inmiddels is de band dan ook niet meer weg te denken uit de top van de vaderlandse blueswereld en een graag geziene gast op festivals en clubs.
Zo won in 2015 Jan de Ligt de Dutch Blues Award voor saxofonist en werd Fat Harry reeds twee maal genomineerd in de categorie gitarist.
Ook wordt de band vaak gevraagd door  andere gerenommeerde Amerikaanse artiesten om hen te begeleiden tijdens Europese toernees. De afgelopen jaren werd er samengewerkt met  o.a. wijlen Preston Shannon, Lurrie Bell, Rip Lee Pryor en Joey Gilmore.

Andere namen waar mee werd samengewerkt zijn; Craig Horton, Sax Gordon, John Primer en Henry Oden. Harry begeleidde met respectievelijk The Robbert Fossen Band en The Dynaflow, Chick Rodgers en Super Chikan.
Genoeg bereikt om terug te kijken op een mooie muzikale loopbaan zou je zeggen. Niets is echter minder waar. Fat Harry & The Fuzzy Licks blijft het vizier richten op de toekomst en is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.
In 2019 werd de band versterkt met Donald van der Goes op bas en Arjan van den Oever op keyboards. In deze line up staan er weer opnamesessies gepland voor het komende jaar. We keep you informed!

Zet in je agenda Zet in je agenda
za 2 apr 20:15 - 23:59
Normaal
€ 15,00
Deel via e-mail Deel via Twitter Deel via Whatsapp Deel via Facebook