Inschrijven Nieuwsbrief
Repair Cafe

Elke eerste donderdag van de maand is er Repair Café. Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met te repareren spullen naar Theater Concordia te komen om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken.

De handige (en aardige!) technische vrijwilligers van het Repair Café kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan allerlei defecte spullen, zoals:

  • huishoudelijke apparaten, denk aan koffiezetapparaten en broodroosters;
  • elektrisch gereedschap;
  • computers, telefoons, etc.
  • rollators, stepjes en fietsen;
  • klokken en uurwerken;
  • radio’s, versterkers en verlichting.
  • Maar ook kunnen ze klein soldeerwerk verzorgen, messen slijpen en jou helpen met vragen over je computer en tablet.

Repair Café is gezellig
Tijdens de reparatie is er tijd voor een praatje en er staat een (gratis) kopje koffie of thee voor je klaar. De spaarpot staat er voor een vrijwillige bijdrage. Van de opbrengst worden reparatiematerialen gekocht.

Stichting Repair Café
Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op. Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Haastrecht.

Historisch café
Daarnaast is ook de Historische Vereniging Haastrecht is aanwezig. De vereniging wil graag de inwoners van Haastrecht in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zullen historische boeken, documenten en/of foto’s aanwezig zijn.

Formulierenfabriek Welzijn Krimpenerwaard

Vanaf 7 april start namens WelZijn Krimpenerwaard de Formulierenfabriek bij het Repaircafe. Voor inwoners die wat hulp ondersteuning wensen bij het invullen van (digitale) formulieren, krijgen de mogelijkheid voor allerlei vragen als toeslagen, kwijtscheldingen, aanmeldingen om naar Formulierenfabriek te komen.
Een vrijwilliger zit hier klaar met zijn of haar laptop voor informatie en advies voor uw vragen. Om goed en snel geholpen te worden is het belangrijk om uw DigiD en BSN bij u te hebben.

 

Zet in je agenda Zet in je agenda
do 7 apr 13:30 - 16:00
Toegang gratis
Deel via e-mail Deel via Twitter Deel via Whatsapp Deel via Facebook