Inschrijven Nieuwsbrief
Filmavond: Green Book

Geannuleerd!
Deze Amerikaanse biografische roadmovie uit 2018 is gebaseerd op de vriendschap tussen de beroemde Afrikaans-Amerikaanse pianist Don Shirley en zijn chauffeur en lijfwacht Tony Lip. Samen reizen ze in de jaren 60 door de zuidelijke Verenigde Staten, waar ze meermaals geconfronteerd worden met racisme en hun tegengestelde persoonlijkheden.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wilt bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Afrikanen welkom en veilig zijn.

Green Book van Peter Farrelly, over een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die een Afro-Amerikaanse pianist in de jaren zestig begeleidt tijdens diens reis door het zuiden van de VS, heeft zondagnacht de Oscar voor beste film gewonnen.

Naast de prijs voor beste film mocht Green Book nog twee Oscars in ontvangst nemen: voor beste mannelijke bijrol (Mahershala Ali) en beste scenario. Eerder dit jaar had de film ook al de Golden Globes voor beste komedie/musical, beste scenario en beste mannelijke bijrol gewonnen.

Reortensen, Mahershala Ali

Regie: Peter Farrelly

Acteurs: Viggo M

twaalf

Zet in je agenda Zet in je agenda
do 26 nov 19:30 - 21:30
Normaal
€ 8,00
Deel via e-mail Deel via Twitter Deel via Whatsapp Deel via Facebook