Inschrijven Nieuwsbrief
Split Up! Concert Stedelijke Harmonie Caecilia

Split Up! Dit jaar onder bijzondere omstandigheden een bijzonder concert, de naam zegt het al de Harmonie Split Up!
Jaarlijks terugkerend Thema concert van Stedelijke Harmonie Caecilia, een enthousiaste harmonie onder muzikale leiding van dirigent Patrick de Heus, spelen herkenbare thema voor iedere muziekliefhebber in de ambiance van Theaterzaal concordia.

Stedelijke Harmonie Caecilia is opgericht in 1908 en daarmee het oudste harmonieorkest van Gouda. Jaarlijks worden onder leiding van een enthousiaste dirigent diverse concerten in en rond Gouda verzorgd. Heel bijzonder is de verbinding die Caecilia altijd weet te leggen met andere kunstvormen. Gedichten die speciaal voor het orkest op muziek zijn gezet, optredens met een toneelgroep, muzikale sprookjes met vertellers en samenspelen met een klezmer- of jazzband. Deze verrassende combinaties hadden de afgelopen jaren veel mooie concerten als resultaat.

Repertoire en optredens
Stedelijke Harmonie Caecilia is zeer veelzijdig en dat is goed te horen aan het uitgebreide en gevarieerde repertoire. Er worden muziekstukken in alle soorten genres uitgevoerd zoals pop, jazz, musical- en filmmuziek. Ook van hedendaagse componisten hebben wij regelmatig werken op onze lessenaar staan. Daarnaast worden ook de klassiekers en gelegenheidsmelodieën niet vergeten. Natuurlijk oefenen wij niet zonder reden. We voeren de muziek uit tijdens diverse activiteiten. Verspreid over het jaar geven we concerten en geregeld doen we mee aan evenementen en festivals. Tijdens het spelen lopen wij echter niet. In concertopstelling komt onze muziek het beste tot zijn recht.

Een harmonie orkest bestaat uit een groep hout- en koperblazers en een ritmesectie. De houtblaasinstrumenten in ons orkest zijn: (bas)klarinet, dwarsfluit, piccolo, saxofoon, hobo en fagot. Van de koperblaasinstrumenten zijn vertegenwoordigd: trompet, trombone, bariton, hoorn en bas. De ritmesectie bestaat uit vele slaginstrumenten waaronder drums, pauken, dieptrom, klein percussie en klokkenspel.

Reservering via info@caeciliagouda.nl  / info via www.caeciliagouda.nl

Volwassenen 8 euro, en 4 euro voor kinderen onder de 12 jaar.

Zet in je agenda Zet in je agenda
vr 30 okt 20:15 - 23:15
Geen webverkoop
Deel via e-mail Deel via Twitter Deel via Whatsapp Deel via Facebook