Jeroen van Veen
Philip Glass

De Amerikaanse componist Philip Glass is op 31 januari 2017 80 jaar geworden. Glass is één van de pioniers van de mininal music, hoewel hij zelf de term theatermuziek gebruikt. Hij is op dit moment de meeste gespeelde nog levende componist. In het jaar waarin Glass 80 jaar is geworden brengt pianist Jeroen van Veen een hommage aan hem.

Philip Glass is zonder twijfel een van de meest invloedrijke klassieke componisten van de twintigste eeuw. Zijn muziek is een fascinerend geluidslandschap van langzaam verschuivende kleuren en patronen. Al sinds 1992 speelt Jeroen van Veen werk van Glass en hij legde diens complete oeuvre vast op lp en cd.

Pianist, componist en producent Jeroen van Veen (1969) speelde eerder in Theater Concordia met zijn partner Sandra van Veen ‘Canto Ostinato’. Hij volgde zijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 1993 afstudeerde bij Alwin Bär en Hakon Austbö. Ook volgde hij diverse masterclasses bij Claude Helffer, Hans-Peter en Volker Stenzl en Roberto Szidon. Jeroen speelde als solist met orkest o.l.v. Howard Williams, Peter Eötvös, Robert Craft, Neil Stulberg en Max Pommer en werkte mee aan diverse festivals. Ook speelde Van Veen pianorecitals en concerten in Noord- en Zuid Amerika, Europa en Rusland.

In 2016 ontving Jeroen de NPO Radio 4 Prijsvan het radioprogramma De Klassieken! “Met zijn muziek en opvallende ligconcerten bereikt en boeit hij keer op keer een uitzonderlijk breed publiek. Met zijn unieke repertoirekeuze, concerten op bijzondere locaties en zijn herkenbare invloeden van jazz, blues, techno en trance in zijn muziek weet hij ook veel jongeren te bereiken. Daarnaast is Jeroen van Veen een begenadigd verteller. Als geen ander weet hij onder woorden te brengen wat muziek bij mensen teweegbrengt.” De klassieke zender reikt de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek.
‘Jeroen van Veen speelt Philip Glass’ begint zaterdag 13 mei om 20.15 uur.

Een indruk van de voorstelling:

Jeroen van Veen: piano
Phllip Glass: componist

Programma:
Opening
Metamorphosis I-V
Mad Rush
Witchita Vortex Sutra
The Hours

Uit: Etudes

www.jeroenvanveen.com

za 13 mei 20:15 - 22:15
Normaal
€ 17,00