Inschrijven Nieuwsbrief
Filmavond: The Lighthouse

The Lighthouse is de nieuwe film van Robert Eggers – regisseur van de moderne horror cultfilm The Witch. The Lighthouse is een duister en beklemmend verhaal over twee vuurtorenwachters op een afgelegen en mysterieus eiland in New England in de jaren 1890.

The Lighthouse verhaalt het leven, eind 19de eeuw, van twee geïsoleerde vuurtorenwachters die langzamerhand naar de waanzin afglijden.

Volkskrant: Volkskrant-recensent Kevin Toma is lovend over The Lighthouse. ‘Eggers schiet raak met een onder de huid glibberende kostuumhorrorfilm, die met één locatie en twee weergaloze hoofdrolspelers een complete, ziltige hel oproept.’ ????? (maximale score)

geregisseerd door Robert Eggers
met Willem Dafoe en Robert Pattinson

Twee mannen in een vuurtoren op een verlaten eiland, eind 19de eeuw.  Zoals te verwachten maakt regisseur en scenarist Robert Eggers daarmee historisch onderbouwde horror.

Na de zeventiende-eeuwse gruwelen van zijn debuut The Witch, toont Robert Eggers dit keer een maritieme nachtmerrie in de late negentiende eeuw. In somber zwart-wit en bijna vierkant beeldformaat verbeeldt The Lighthouse de claustrofobie van twee kwetsbare mannen die tot elkaar zijn veroordeeld. Met deze verfijnde psychologische horror bewijst Eggers zich als een van de meest ambitieuze hedendaagse Amerikaanse genrefilmers.

kijkwijzer-16

Zet in je agenda Zet in je agenda
do 29 okt 20:15 - 22:05
Normaal
€ 8,00
Deel via e-mail Deel via Twitter Deel via Whatsapp Deel via Facebook