Inschrijven Nieuwsbrief
Repair Cafe

Elke eerste donderdag van de maand is er Repair Café. Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met te repareren spullen naar Theater Concordia te komen om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken.

I.v.m. Corona geldt het onderstaande:

Iedere bezoeker is verplicht zich aan de volgende punten te houden?

Iedere bezoeker moet gezond zijn en moet zich melden met zijn naam, adres en e-mailadres en telefoonnummer hetgeen door een receptionist wordt ingevuld op de speciale formulieren van het Repair Café.

Men moet de handen ontsmetten en voldoende afstand houden. De richtlijn is 1,5 meter; meer is beter !

Er wordt slechts één bezoeker per reparatie toegelaten tot de zaal. Bij het verlaten van de zaal moet de bezoeker zich afmelden bij de receptionist.

De handige (en aardige!) technische vrijwilligers van het Repair Café kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan allerlei defecte spullen, zoals:

  • huishoudelijke apparaten, denk aan koffiezetapparaten en broodroosters;
  • elektrisch gereedschap;
  • computers, telefoons, etc.;
  • rollators, stepjes en fietsen;
  • klokken en uurwerken;
  • radio’s, versterkers en verlichting;
  • vragen over je computer of tablet

Maar ook kunnen ze klein soldeerwerk verzorgen en messen slijpen.

Repair Café is gezellig
Tijdens de reparatie is er tijd voor een praatje en er staat een (gratis) kopje koffie of thee voor je klaar. De spaarpot staat er voor een vrijwillige bijdrage. Van de opbrengst worden reparatiematerialen gekocht.

 

Stichting Repair Café
Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op. Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Haastrecht.

Zet in je agenda Zet in je agenda
do 3 sep 13:30 - 16:00
Deel via e-mail Deel via Twitter Deel via Whatsapp Deel via Facebook