Inschrijven Nieuwsbrief
Eric Borias: De 100 jarige man

i.s.m. De Verhalencompagnie.
Luister naar het prachtige verhaal dat topverteller Borrias Allan vertelt over Karlsson: hij wordt 100 jaar, maar is niet van plan op te komen dagen op het feest dat het bejaardenhuis organiseert. Dus stapt hij uit het raam en verdwijnt. Bij toeval komt de 100-jarige in het bezit van een koffer vol crimineel geld….

Borrias vertelt over Karlssons roadtrip, maar ook over de avonturen uit het lange leven van de oude man, die van kinds af aan gefascineerd is door explosieven. Mede hierdoor blijkt hij een behoorlijke invloed te hebben gehad op de loop der geschiedenis van de 20e eeuw….
Naar de bestseller van Jonas Jonasson.

Bij toeval komt de 100 jarige man die uit het raam klom en verdween in het bezit van een koffer vol geld, crimineel geld. Vanaf dat moment begint een doldwaze  roadtrip dwars door Zweden. Criminelen,de politie, de pers, iedereen is op zoek naar Allan en de wonderlijke stoet mensen die hij om zich heen verzamelt. O ja, en een olifant.

Borrias maakte van De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween maar liefst 2 voorstellingen! Een voor kinderen (7/8+) en een langere versie voor volwassenen.

In de jeugdversie volgen we Allan vanaf het moment dat hij het raam uitstapt. In het park komt hij Sven tegen. Een jongen op de schommel, die hoger en hoger gaat, omdat hij – net als Karlsson, meer van de wereld wil zien. Sven begrijpt “opa” Karlsson maar al te goed en dus zegt hij niets tegen de mensen die op zoek zijn naar Allan en zijn koffer.

Allan Karlsson blijkt niet alleen in zijn 100e levensjaar een bijzonder mens; ook in de eeuw daarvoor heeft hij heel wat meegemaakt. Hij is van kinds af aan, gefascineerd door explosieven. Hij ontwikkeld zich dan ook tot expert op dit gebied. Mede hierdoor komt hij, la dan niet vrijwillig, over de hele wereld. Ontmoet alle grote der aarde, van Franco en Stalin, tot Mao en Truman. Hij blijkt een behoorlijke invloed te hebben gehad op de loop der geschiedenis van de 20e eeuw.

In de volwassenversie van De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween komt ook dit aspect van zijn leven aan bod.

Zet in je agenda Zet in je agenda
vr 11 okt 20:15 - 22:15
Vroegboekkorting 10%
€ 12,15
Deel via e-mail Deel via Twitter Deel via Whatsapp Deel via Facebook