Inschrijven Nieuwsbrief
Eric Borrias: De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween.

i.s.m. De Verhalencompagnie.
Kijk en luister naar het prachtige verhaal dat topverteller Eric Borrias vertelt over Allan Karlsson; de 100 jarige die niet van plan is, op te komen dagen op het feest dat het bejaardenhuis organiseert. Dus stapt hij uit het raam en verdwijnt.
Bij toeval komt de 100 jarige man die uit het raam klom en verdween in het bezit van een koffer vol geld, crimineel geld. Vanaf dat moment begint een doldwaze roadtrip dwars door Zweden. Criminelen, de politie, de pers, iedereen is op zoek naar Allan en de wonderlijke stoet mensen die hij om zich heen verzamelt. O ja, en een olifant.

Allan Karlsson blijkt niet alleen in zijn 100e levensjaar een bijzonder mens; ook in de eeuw daarvoor heeft hij heel wat meegemaakt. Hij is van kinds af aan, gefascineerd door explosieven. Hij ontwikkelt zich dan ook tot expert op dit gebied. Mede hierdoor komt hij, al dan niet vrijwillig, over de hele wereld. Ontmoet alle groten der aarde. Van Franco en Truman tot Stalin, Einstein en Mao. Hij blijkt een behoorlijke invloed te hebben gehad op de loop der geschiedenis van de 20e eeuw.

Ook dit aspect van zijn leven komt aan bod in deze voorstelling, waarin Borrias moeiteloos wisselt tussen alle wonderlijke personages.
Niet voor niets gaf de Leeuwarder Courant deze voorstelling 4 sterren!

Zet in je agenda Zet in je agenda
vr 11 okt 20:15 - 22:15
Normaal
€ 13,50
Deel via e-mail Deel via Twitter Deel via Whatsapp Deel via Facebook