Inschrijven Nieuwsbrief
Petra Berger: Tribute to Barbra Streisand

UITVERKOCHT!

Petra Bergers stem en muziek laten zich niet gemakkelijk in één genre vatten en juist dat maakt haar als zangeres zo bijzonder en uniek. Met drie octaven tot haar beschikking beweegt zij zich net zo makkelijk in het klassieke en Keltische domein als in de popmuziek. Petra en haar band brengen deze avond prachtige klassiekers uit het rijke oeuvre van Streisand.

Zij weet als geen ander haar publiek te raken met haar engelachtige, loepzuivere stem.

Bij de keuze van haar repertoire laat zij zich vooral leiden door haar diepste gevoelens, en dat maakt dat haar eigenheid en persoonlijkheid op zeer herkenbare wijze doorklinken in alles wat zij zingt.

Petra’s carrière begint in 1987, wanneer zij samen met haar zus het duo Chess opricht. Haar hart gaat uit naar de wereld van de musical en daarvoor bekwaamt zij zich uitgebreid in zang, dans en acteren. Na diverse rollen gespeeld te hebben in musicals zoals Sweeney Todd, The Beauty and the Beast en The Sound of Music, start zij in 2001 met veel succes een internationale solocarrière. Ze brengt tussen 2001 en 2007 in samenwerking met Universal Music een drietal verrassende classical cross-overalbums uit. De albums bevatten speciaal voor haar geschreven materiaal gecombineerd met opvallende bewerkingen van klassieke werken. Het eerste album Eternal Woman wordt razendsnel goud en vervolgens platina. Ook in het buitenland blijft haar succes niet onopgemerkt, in diverse landen breekt Petra door met haar vernieuwende sound.

Duetten (zowel op cd als live tijdens concerten) met wereldsterren als Andrea Bocelli en Alessandro Safina volgen. Petra wordt veelvuldig gevraagd voor gastoptredens bij concerten van toonaangevende symfonieorkesten in zowel binnen- als buitenland (o.a. in China en Turkije). Ook is zij een veelgevraagd soliste bij koren en treedt zij regelmatig op in grote kathedralen en kerken.

In Nederland toert ze sinds 2003 ieder jaar met haar eigen band en koor met veel succes langs de Nederlandse theaters. Een bijzondere samenwerking met pianist Jan Vayne in het theater in 2008 resulteert in het prachtige akoestische album Crystal.

In 2011 komt een langgekoesterde droom uit. Petra brengt het album Touched by Streisand uit met daarop de mooiste Streisand-songs. Zij toert hiermee ook langs de theaters. Op de Nederlandse publieke zender wordt een muziekspecial van dit album uitgezonden. In 2012 viert zij haar 25-jarige jubileum met een reeks concerten: een indrukwekkend overzicht van haar jarenlange carrière. In 2013 en 2014 staat de agenda volgepland met twee theatertournees: Closer than Ever samen met pianist Jan Vayne en het programma Eternal Songs in een setting met haar eigen band.

Vanaf september 2014 tot juni 2015 speelt Petra een hoofdrol in een nieuwe, speciaal voor de Nationale Vereniging de Zonnebloem geschreven musicalproductie en staat daarmee 70 keer in de Nederlandse theaters.

In het voorjaar van 2015 geeft Petra samen met het fantastische koor Voice een reeks nieuwe, lichtklassieke en spiritueel getinte concerten onder de titel You Raise Me Up in diverse mooie kerken in Nederland.

In het najaar van 2015 gaat een nieuw solotheaterprogramma in première met de titel Zoektocht naar geluk. Het programma biedt een bijzondere combinatie van persoonlijke vertellingen over het thema geluk en muziek uit haar eigen repertoire, afgewisseld met nieuw materiaal. In het voorjaar van 2016 verschijnt haar nieuwe Nederlandstalige single ‘De Hoogste Tijd’.

De 75e verjaardag van levende legende Barbra Streisand in 2017 vormt voor Petra de aanleiding om in het theaterseizoen 2017-2018, 2018-2019 en 2019-2020 een speciaal tribute aan haar grote inspiratiebron te brengen.

Zet in je agenda Zet in je agenda
za 29 feb 20:15 - 22:15
Deel via e-mail Deel via Twitter Deel via Whatsapp Deel via Facebook