Inschrijven Nieuwsbrief
Fuse Live!

Vergeet maar even wat je denkt te weten over klassieke muziek, violen of ongemakkelijke concertgewoontes. Fuse neemt je in no time mee in hun muzikale wereld, waarvan je achteraf pas weet dat je er behoefte aan had. Het vonkt, het prikkelt en het schuurt bij dit eigenwijze zestal met hun herkenbare geluid. Paul Witteman: “Fuse blaast klassiek nieuw leven in.”

In de wereld van Fuse vind je sporen van jazz, barok- en volksmuziek, swing, minimal music en improvisaties, die van ieder concert een nieuwe ontdekking maken.

Fuse speelt zich al jaren in de kijker als de huisband van het tv-programma Podium Witteman, maar minder bekend is de route die de groep sinds 2012 heeft afgelegd. Honderden optredens, van rokerige clubs en serene kerken tot festivalweides en concertgebouwen. De uren op het podium, onder de televisielampen en experimenterend in het repetitiehok: het zit allemaal ingesleten in het DNA van Fuse. Het maakt ze aanstekelijk op elkaar ingespeeld en overtuigend enthousiast over de muziek die ze je voorschotelen.

Debuutalbum Studio is in 2017 genomineerd voor de Edison Klassiek Publieksprijs en onlangs verscheen de opvolger Studio 2, met bijzondere bewerkingen van muziek van onder meer Simeon ten Holt, Thelonious Monk, Johann Sebastian Bach, Maurice Ravel, de Yellowjackets en Manuel de Falla.

Haarlems Dagblad: “Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal.”

NRC: “Fuse heeft dat geheimzinnige meer dat je niet kunt zien.”

Het Concertgebouw: “Nederlands meest veelzijdige ensemble.”

Leeuwarder Courant: “Kwaliteit en swingende passie.”

Zet in je agenda Zet in je agenda
vr 29 nov 20:15 - 22:15
Vroegboekkorting 10%
€ 22,50
Deel via e-mail Deel via Twitter Deel via Whatsapp Deel via Facebook