Inschrijven Nieuwsbrief
Def Americans: Johnny Cash Tribute

De songs die ‘The Man in Black’ zelf met zoveel liefde en overtuiging wist te brengen, wordt nieuw leven ingeblazen door de Def Americans Johnny Cash Tribute. Als geen ander weten deze Brabanders meer dan 50 jaar na de eerste hits van Johnny Cash de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken.

Johnny Cash at San Quentin (1969) is een bijzonder ruwe en rauwe registratie van een optreden van Johnny Cash in een zwaarbewaakte gevangenis. Tijdens de tweede uitvoering van zijn net geschreven song over San Quentin brak er nog net geen gevangenisopstand uit, aldus ooggetuigen.
Het was ook de plek waar Cash een songtekst uit zijn koffertje liet halen om vervolgens met zijn band voor de allereerste keer ‘A Boy Named Sue’ te spelen. Tijdens het optreden werden Cash en zijn band bijgestaan door Carl Perkins, The Carter Family en The Statler Brothers.

50 jaar later brengt Def Americans Johnny Cash Tribute het legendarische gevangenisconcert van ‘The Man in Black’ naar de Nederlandse en Belgische podia.

Zet in je agenda Zet in je agenda
za 28 sep 20:15 - 22:15
Normaal
€ 23,50
Deel via e-mail Deel via Twitter Deel via Whatsapp Deel via Facebook