Challenge dance and percussion: Constructions

Challenge is de Schoonhovense dans- en percussiegroep die dans en live slagwerk combineert tot spetterende, afwisselende theatervoorstellingen. In de nieuwe voorstelling Constructions neemt Challenge het begrip constructie letterlijk en figuurlijk onder de loep.

Challenge is een dansgroep van Moving Motions

De voorstellingen van Challenge combineren theatrale, humoristische en serieuze aspecten tot één geheel.

Wat is een constructie? In de letterlijke zin moet een constructie iets zijn dat terug te brengen is tot twee of meer aparte delen, maar tegelijkertijd ook voelt als iets dat uit één stuk bestaat. Dit betekent dat deze aparte delen in elkaar moeten grijpen om één ding te creëren, oftewel één constructie. Vaak zijn deze delen simpele vormen. Elk met unieke eigenschappen, eigen voordelen, een eigen doel en zijn eigen uitdaging. Tijdens Constructions worden drie vormen nader bekeken. Het vierkant, de driehoek en de cirkel.

In figuurlijke zin laat deze voorstelling de constructie zien die vorm krijgt wanneer dans en slagwerk elkaar ontmoeten. Het samenspel tussen beide disciplines maakt dat synergie ontstaat: sterk zonder elkaar, maar sterker met elkaar. Onbreekbaar verbonden. In Constructions voel je de kracht van de instinctieve band tussen dans en slagwerk in een wervelende show, die af en toe ondersteund wordt door eigen composities waarin melodische instrumenten een plaats krijgen.

Zet in je agenda Zet in je agenda
za 16 feb 20:15 - 22:15
Normaal
€ 10,00
Deel via e-mail Deel via Twitter Deel via Whatsapp Deel via Facebook