Di Gojim & friends: Dertig jaar klezmer

Di Gojim o.l.v. Jaap Mulder is dé band die de klezmer in Nederland groot heeft gemaakt. Dertig jaar geleden als muzikale pioniers gestart in Gouda, inmiddels vele muziektheatervoorstellingen en buitenlandse tournees verder. Komend seizoen bestormen zij de podia met een wervelend programma.

Oud-bandleden schuiven geregeld aan, maar ook de nieuwe generatie laat van zich horen. Zij kregen de klezmermuziek met de paplepel ingegoten. Douwe Nauta speelt de sterren van de hemel op zijn viool en Ruben Mulder begeleidt dynamisch op toetsen. Alysia van Horik overrompelt en ontroert met een dijk van een stem.

Di Gojim & friends zingen – en spelen – onder meer Jiddisch, Turks, Roemeens, Bulgaars en Macedonisch, traditioneel en met eigen composities. Het resultaat is een swingend en dampend concert: vocale kleinkunst en instrumentaal vuurwerk. Wereldmuziek van topklasse!

Di Gojim & friends zijn Alysia van Horik (zang), Jaap Mulder (klarinet, saxen, zang), Sjaak van der Reijden (trompet, accordeon), Eric Roelofsen (trombone, tuba), Vincent Knaven (slagwerk), Douwe Nauta (viool), Ruben Mulder (piano), en ‘friends’ Jacob Sijtsma (accordeon), Tseard Nauta (gitaar, contrabas) en Joris van Beek (viool, contrabas).

Reacties uit het publiek:

“Het was inderdaad weer een feest. Wat een passie en wat een virtuoos spel van jullie allemaal.”

“Blijvend succes, feest en emotie – een mooie mix. Genoten!”

“Super!! Wat een stem die Alysia, die mogen jullie wel vaker meenemen. Het was weer helemaal top.”

“Wat een show! Wat een geweldige muzikanten bij elkaar. Echt genoten!”

Zet in je agenda Zet in je agenda
za 29 sep 20:15 - 22:20
Normaal
€ 15,00
Deel via e-mail Deel via Twitter Deel via Whatsapp Deel via Facebook