Inschrijven Nieuwsbrief

Vrijwilligers: Concordia is van ons allemaal

We zijn blij met alle vrijwilligers en andere mensen die ons mooie theater draaiend houden. En dat zijn er meer dan 80! Zo zijn er de vrijwilligers van de tribuneopbouw, de PR, de techniek en het hospitality-team.

Meedoen?

Theater Concordia kan altijd helpende handen en hoofden gebruiken. Zin in een vrijwilligerstaak? Sponsor worden?
Dan vertellen de bestuursleden je graag meer over de mogelijkheden! Mail naar info@theaterconcordia.nl o.v.v. vrijwilliger Theater Concordia.

Vacatures Vrijwilligers

 

Vrijwilligers in soorten en maten

De organisatie van Theater Concordia draait op een vrijwillig bestuur, waarvan de leden verschillende commissies aansturen.
Er zijn inmiddels meer dan 75 actieve vrijwilligers die zich met veel enthousiasme en nog meer plezier inzetten voor Theater Concordia.

Hospitality-team

Deze dames en heren zorgen voor een hartelijk welkom bij aankomst voor de voorstelling. Ze controleren je kaartje en bieden de artiesten na afloop van de voorstelling als dank een lokaal kaasje aan.

Bouwkundige zaken

Dit deskundige team zorgt ervoor dat het historische gebouw de zorg krijgt die nodig is om nu en in de toekomst goed te blijven functioneren.

Theatertechnisch team

De technici zijn altijd lang voordat de voorstelling begint in touw om wonderen te verrichten op het gebied van licht en geluid.
Ze zorgen ervoor dat de films draaien zoals het hoort en dat lezingen en presentaties vlekkeloos verlopen.

Programmaraad

De programmaraad steekt ruim een jaar voor het programma in mei bij jou in de bus valt de koppen bij elkaar om een aantrekkelijk, veelzijdig, interessant, verrassend en kwalitatief programma samen te stellen. We zijn er trots op om elk seizoen weer een aantal grote namen naar ons mooie historische theater in de Krimpenerwaard te kunnen halen.

Inrichtingscommissie

De smaakvolle inrichting en kleurrijke aankleding heeft Theater Concordia aan deze commissie te danken. Er wordt geen gordijn opgehangen zonder dat daar uitgebreid over is gesproken.

Tribunebouwers

Een zeer gemêleerd gezelschap voornamelijk sterke mannen bouwt voor elke voorstelling de tribune op, zodat iedereen in de zaal een fijne plek met goed zicht heeft. Een van de volgende dagen breken ze de tribune weer af en wordt er gezellig nagepraat over de afgelopen voorstelling. Je geeft je op voor een aantal dagen per kwartaal dat je wilt helpen opbouwen of afbreken.

PR-commissie

De communicatieprofessionals van deze commissie maken alle programma-activiteiten bekend, zodat de juiste mensen naar de juiste voorstellingen in Concordia komen. Zij bedenken, maken en verspreiden hiervoor alle mogelijke inzetbare middelen zoals de uitgebreide programmafolder, posters, flyers, website, de maandelijkse nieuwsbrieven en ludieke acties. Ze benutten diverse (sociale) media zoals Facebook, Twitter en de regionale en lokale pers.

Sfeercommissie

De sfeercommissie bestaat uit een aantal vrijwilligers, die zorgen voor het stylen van het theater.

 

Tuinmannen

Het zijn voornamelijk bestuursleden met groene vingers die het plein en het groen eromheen onkruidvrij en netjes houden. Tijdens NLDoet – elk jaar in maart- krijgt de groene buitenboel ook altijd een onderhoudsbeurt.

 Speciale teams

Voor bijzondere Concordia-activiteiten zoals het nieuwjaarsfeest, de start van het seizoen, de tienerdisco en de Pubquizzen zijn aparte werkgroepen actief.

Kunst!

IMG-20160103-WA0013

Heb je ze al gezien? Deze kunstwerken zijn gemaakt door de creatieve ‘Andy Warhols’ onder onze vrijwilligers tijdens een jaarlijkse gezellige vrijwilligersbijeenkomst ? Onder deskundige leiding van Josefien Versteeg hebben de technici, tribunebouwers en leden van de programmaraad, het hospitalityteam en de pr-groep  de artiesten die afgelopen 5 jaar in Concordia stonden vereeuwigd. De portretten hangen in de beide kleedkamers.