Piet van Eeghen groeit op in Amsterdam. Tijdens zijn middelbare school leert hij piano spelen en componeren van Amir Swaab. Na de middelbare school gaat Piet wiskunde studeren in Groningen en Amsterdam. Na zijn studie wordt hij wiskundeleraar. Dat is hij tot op de dag van vandaag, voor twee dagen per week. Sinds 2015 schrijft Piet liedjes. Hij speelt in het Parool Theater, Het Betty Asfalt Complex (Open BAC) en in De Roode Bioscoop in Amsterdam, waar hij zich direct als een vis in het water voelt.

In 2019 treedt hij toe tot De Cabaretpoel, waar per avond vier nieuwe, aanstormende cabarettalenten 25 minuten spelen. Hier ontwikkelt hij zich verder als liedjesschrijver en stand-upper.
In 2022 neemt hij deel aan het Leids Cabaret Festival met zijn programma Schaamteloos. Hij wint er de publieksprijs mee. De Telegraaf spreekt over een heerlijke podiumpersoonlijkheid en prijst zijn virtuoze taalgebruik en onnavolgbare timing. Ook Theaterkrant is lovend: 'een allround performer die zowel een uitstekende conferencier als een begenadigd muzikant (gitaar en piano), componist en liedtekstdichter [is]. Als die gast net zo leuk is voor de klas als op het podium dan zijn zijn leerlingen te benijden.'

De Verlichting Nabij
In seizoen 2022 - 2023 speelt hij try-outs van een avondvullende voorstelling die dan nog Schaamteloos heet (in 2023-2024 verandert hij de titel van dit programma, zie later). Het publiek leert Piet kennen door middel van zijn absurdistische liedjes en van subtiele ironie doorspekte conferences.
Hij verovert de zaal met zijn charme, deelt zijn bizarre gedachtekronkels met het publiek en ontroert door al zijn schaamte op tafel te leggen. In 2023-2024 toert hij met De Verlichting Nabij, waarin hij zijn bizarre hersenspinsels met het publiek deelt en zijn geest schaamteloos onder de loep neemt.