Inschrijven Nieuwsbrief
Steun ons door middel van het Steun Ticket
Koop hier je extra steuntickets! Daarmee help je de financiële strop door het Coronavirus te beperken voor ons mooie theater. We hopen op jullie gulle bijdragen!
DetailsGeen webverkoop
za 22 jan 20:15
Eric Vloeimans

I.v.m. de nieuwe Corona maatregelen is dit programma geannuleerd.
Improviserend trompettist en componist Eric Vloeimans zorgt met Sjoerd van Eijk op piano voor een verrassende muzikale beleving. Zijn motto: ‘Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt.’

DetailsGeen webverkoop
zo 23 jan 15:00
Live! Op zondag linedance met Windfall

I.v.m. de nieuwe Corona maatregelen is dit programma geannuleerd.
Live! Op Zondag is deze dag de Country Line Dance Sunday! Dansplezier en heerlijk genieten van de muzikale veelzijdigheid van de toonaangevende band Windfall staan voorop. Samen met de beentjes van de vloer!

do 27 jan 20:15
Filmavond: Druk

Ieder mens wordt geboren met een tekort van 0,05% alcohol. Dat valt te verhelpen, niet? Vier docenten aan een middelbare school grijpen deze dubieuze theorie van een Noorse psychiater aan om wat leven in de brouwerij te krijgen. Dat experiment pakt fantastisch én desastreus uit.

In de emotioneel daverende finale zullen zowel vrolijke drinkers als geheelonthouders hun gelijk zien.

DetailsGeen webverkoop
vr 28 jan 19:30
Tienerdisco

I.v.m. de nieuwe Corona maatregelen is dit programma geannuleerd.
De tienerdisco is meer dan alleen dansen. De profi-dj’s zorgen ervoor dat de voetjes van de vloer gaan, maar je kunt ook je haar laten spacen, je gezicht make-uppen en dan een te gekke showfoto maken als herinnering. Entree is inclusief drankje #zeroalcohol.

DetailsGeen webverkoop
zo 30 jan 14:30
Country Café Concordia met gastoptreden van Wim Pols

Met een goede traditie moet je niet breken! Daarom is country-/gospelzanger Wim Pols de laatste zondag van januari te gast bij Change of Key .  Een hartverwarmend luisterconcert met prachtige countrysongs afgewisseld met mooie gospels. De beste manier om de koude januarimaand door te komen.

Kaarten 1a € 7,50  via info@marykee.com

DetailsToegang gratis
do 3 feb 13:30
Repair Cafe

Elke 1e donderdag van de maand is er het gezellige Repair Café. Iedereen is van harte welkom met zijn of haar kapotte spullen om die, samen met vrijwillige reparateurs, ter plaatse weer in orde te maken. Tijdens de reparatie is er tijd voor een praatje en een (gratis) kopje koffie of thee. Je vrijwillige bijdrage is voor het reparatiemateriaal.

Het SWOK (stichting Welzijn Ondersteuning Krimpenerwaard) organiseert tijdens het Repair Café een gezellige creatieve middag. De Historische Vereniging Haastrecht is ook aanwezig voor het historische café: je kunt vragen stellen of je verhaal doen over vroeger.

zo 6 feb 15:00
Live op zondag: The Red Strats

Live! Op Zondag is een begrip voor muziekliefhebbers uit de regio!
De topmuzikanten van The Red Strats laten met hun ‘Cliff Richard’-geluid de muziek uit de sixties tot in detail herleven.
Een gezellige muzikale middag rond Cliff en The Shadows om te dansen, bij te kletsen en samen te proosten op het goede leven.

do 10 feb 20:15
Henry van Loon met Jannie The Show Dog

Henry bevindt zich alweer in een spiksplinternieuwe levensfase: Kinderen en Puppies luidde de werktitel voor zijn nieuwe programma. Toen Henry zijn vriendin met jonge kinderen ontmoette, werd hij namelijk zomaar ‘stiefvader’ of ‘bonuspapa’ of ‘jij bent niet mijn echte papa!’.

vr 11 feb 21:00
Concordia's POPquiz

Popkenners opgelet! Schrijf je in met een team muziekliefhebbers en ga de strijd aan met de 19 andere teams.

Maak kans op lekkere en vermakelijke beloningen tijdens deze supergezellige Concordia-quizavond voor 20 teams van maximaal 5 deelnemers van 14 jaar of ouder. Alleen met een groepsticket kun je meedoen!

za 12 feb 20:15
Bluesfestival

Het Blues Festival in Theater & Grand Café Concordia is inmiddels een begrip en dit jaar is de 8e editie. Zaterdagavond 12 februari kunnen bluesliefhebbers de hele avond genieten van drie bands, op drie podia en in drie verschillende stijlen, maar met onmiskenbaar 100% blues!

Deze avond wordt gekenmerkt door afwisseling en muzikaal plezier, voor de echte blues- en muziekliefhebber is dit een fantastische avond uit!

DetailsGeen webverkoop
zo 13 feb 15:00
Verhalen Café

In het Verhalencafé draait het uiteraard om de verhalen. Iedereen met een leuk, mooi of interessant verhaal van 10 minuten is welkom op het open podium. Of je nou veel of weinig vertelervaring hebt. Na de pauze vertelt een (semi)professioneel verhalenverteller een verhaal.

Open podium
Misschien heb jij een verhaal dat je graag wilt vertellen. Bijvoorbeeld over iets wat je meegemaakt hebt en waar je goede herinneringen aan hebt, iets waarvan je vindt dat anderen ervan mee mogen genieten. Ben je verhalenverteller en wil je iets uitproberen? Ook dan ben je welkom op het open podium.
Kaarten à € 10,00 via Verhalencompagnie.nl/kaarten-verhalencafe

 

za 19 feb 20:15
Francis van Broekhuizen: Bij twijfel hard zingen

Francis is een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland, die haar overtuigd zangtalent combineert met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid.

Sinds 2005 is Francis freelance-operazangeres. Ze studeerde in 2004 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. In dat jaar was Francis ook finaliste en prijswinnares tijdens het Cristina Deutekom Concours te Enschede.

zo 20 feb 15:00
The Cosey Rockers

Live! Op Zondag is inmiddels een begrip onder muziekliefhebbers in de regio, ditmaal met The Cosy Rockers!
Het repertoire van The Cosey Rockers bestrijkt zo’n 60 jaar: van de swingende jaren 50 tot nu. Liefhebbers van rock-’n-roll, country, pop, disco, soul, funk, Nederlandstalig, Indonesisch en nog veel meer komen aan hun trekken.
De band verzorgt een afwisselende muzikale middag voor een breed publiek. Kom heerlijk dansen of gewoon ontspannen luisteren in Theater Concordia. Natuurlijk met een drankje en een versnapering!

wo 23 feb 20:15
Guido Weijers presenteert: De wetenschappelijke kant van geluk

Leeftijd 14+

do 24 feb 20:15
Filmavond 24-2-2022

Heb je Netflix en HBO al ‘uit’ en wil je DIE ENE film nog een keer op het grote doek zien met je vrienden? Laat ons weten welke film dat is! We regelen graag een bijzondere avond voor groepen van meer dan 30 liefhebbers.

In 2022 staan de maandelijkse filmavonden dus gepland op een donderdag, maar zijn ze nog niet ingevuld. We maken ruim een maand van tevoren bekend via de site, de maandflyer, Facebook, Insta en de krant welke film er draait. Houd Concordia dus in de gaten!

DetailsGeen webverkoop
zo 27 feb 15:00
Country Café Concordia met Blues tintje

Februari is de bluesmaand in Concordia! Daarom geeft Change of Key de februari-editie van Country Café Concordia een ’bluesy’ tintje mee!

Kaarten à € 7,50 via info@marykee.nl

DetailsToegang gratis
do 3 mrt 13:30
Repair Cafe

Elke 1e donderdag van de maand is er het gezellige Repair Café. Iedereen is van harte welkom met zijn of haar kapotte spullen om die, samen met vrijwillige reparateurs, ter plaatse weer in orde te maken. Tijdens de reparatie is er tijd voor een praatje en een (gratis) kopje koffie of thee. Je vrijwillige bijdrage is voor het reparatiemateriaal.

Het SWOK (stichting Welzijn Ondersteuning Krimpenerwaard) organiseert tijdens het Repair Café een gezellige creatieve middag. De Historische Vereniging Haastrecht is ook aanwezig voor het historische café: je kunt vragen stellen of je verhaal doen over vroeger.

vr 11 mrt 21:00
Concordia's Pubquiz

Samen strijden om smakelijke en vermakelijke beloningen tijdens deze supergezellige Concordia-quizavond. Het theater is gevuld met 20 teams van max 5 deelnemers. Alleen met een groepsticket kun je meedoen!
Minimumleeftijd: 14 jaar.

za 12 mrt 20:15
Cameretten Festival

Cameretten Festival is de? cabaretkweekvijver van Nederland en al jaren een goed bezocht onderdeel van het cabaretaanbod in Concordia. Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Marc-Marie Huijbregts, Ronald Goedemondt en Danie?l Arends braken hier door. De nieuwste lichting cabaretiers treedt in hun voetsporen. Laat je verrassen en beoordeel zelf de unieke humor van de drie meest recente festivalfavorieten.

zo 13 mrt 15:00
Live op Zondag: The Murphy Jets

Live! Op Zondag is inmiddels een begrip in de regio! Met The Murphy Jets maak je een muzikale reis door de tijd, vanaf de jaren 60 tot de vroege jaren 70. Heerlijk Goud van Oud! Met hun jarenlange ervaring, veel afwisseling en 100% inzet garanderen ze een sfeervolle middag uit, in Theater Concordia. Kom dansen of heerlijk luisteren met een hapje en een drankje.

Leeftijd 12+

DetailsGeen webverkoop
zo 20 mrt 15:30
Filmmiddag: Tijdsbeeld van Haastrecht
i.s.m. Historische Vereniging Haastrecht

Deze film geeft het tijdsbeeld, ons doen en laten, weer van Haastrecht anno 2019. Een film van ons fantastische stadje Haastrecht, waar heel veel te doen is.
Deze film is gemaakt door Rob de Weger en Janet de Graas.

Reserveringen via secretarishvh@gmail.com

Alle leeftijden

vr 25 mrt 20:15
Rapalje - Scotlands Story

‘We’re all Scotland’s story and we’re all worth the same’: niets geeft deze gloednieuwe theatershow vol verhalen, zang en dans beter weer.

De muzikanten van Rapalje met hun wilde haardossen en middeleeuwse kilts nemen je mee naar de Schotse Hooglanden. De vonk slaat over in hun gevoelige ballades, vurige liederen en temperamentvolle Keltische stampende jigs & reels.

Een feest der herkenning voor fans en een verrassende performance van klassieke Rapalje-nummers als ‘Caledonia’ en ‘The Wild Rover’ gecombineerd met nieuw repertoire van hun nieuwe cd. 

za 26 mrt 20:15
Sjaak Bral: De Meesterkraker

Geannuleerd!

Hij is de allereerste knuffelcrimineel: Aage M. steelt met zijn charme en Haagse humor de harten van heel Nederland. Vergeet Willem Holleeder bij Collegetour: Aage M. wordt in het tv-programma ‘Voor de vuist weg’ van Willem Duys in één klap beroemd. De Meesterkraker reist terug naar de heerlijke jaren zeventig, met historische beelden, anekdotes en muziek.

 

DetailsGeen webverkoop
zo 27 mrt 14:30
Country Café Concordia - Steelguitar Roundup

Een van de belangrijkste instrumenten in de countrymuziek is de pedal steel guitar en de voorloper hiervan, de lapsteel. In akoestische muziek wordt vaak de dobro gebruikt.
Change of Key laat je in deze bijzondere editie samen met een aantal instrumentalisten kennismaken met deze prachtige instrumenten!

Informatie en kaarten à € 15,00 via info@marykee.com

do 31 mrt 20:15
Filmavond 31-3-2022

Heb je Netflix en HBO al ‘uit’ en wil je DIE ENE film nog een keer op het grote doek zien met je vrienden? Laat ons weten welke film dat is! We regelen graag een bijzondere avond voor groepen van meer dan 30 liefhebbers.

In 2022 staan de maandelijkse filmavonden dus gepland op een donderdag, maar zijn ze nog niet ingevuld. We maken ruim een maand van tevoren bekend via de site, de maandflyer, Facebook, Insta en de krant welke film er draait. Houd Concordia dus in de gaten!

vr 1 apr 21:00
Concordia's Pubquiz

Samen strijden om smakelijke en vermakelijke beloningen tijdens deze supergezellige Concordia-quizavond. Het theater is gevuld met 20 teams van max. 5 deelnemers. Koop je groepsticket om mee te doen!
Minimumleeftijd: 14 jaar.

za 2 apr 20:00
Flexible Sound

Pop- en jazzkoor Flexible Sound uit Gouda presenteert: “De mooie held geveld”.  Je bent best kwetsbaar als je op een voetstuk staat. Voor je het weet donder je eraf.
Volg de 5 hoofdpersonen van ons concert en kom tot de conclusie dat je eigenlijk geen voetstuk nodig hebt. Zoals altijd brengen we een gevarieerd repertoire van bekende en minder bekende nummers. Geniet ervan! Dat doen wij ook, samen met onze band. Muzikale leiding: Paul-Chris van Strien.

zo 3 apr 15:00
Flexible Sound

Pop- en jazzkoor Flexible Sound uit Gouda presenteert: “De mooie held geveld”.  Je bent best kwetsbaar als je op een voetstuk staat. Voor je het weet donder je eraf.
Volg de 5 hoofdpersonen van ons concert en kom tot de conclusie dat je eigenlijk geen voetstuk nodig hebt. Zoals altijd brengen we een gevarieerd repertoire van bekende en minder bekende nummers. Geniet ervan! Dat doen wij ook, samen met onze band. Muzikale leiding: Paul-Chris van Strien.

DetailsToegang gratis
do 7 apr 13:30
Repair Cafe

Elke 1e donderdag van de maand is er het gezellige Repair Café. Iedereen is van harte welkom met zijn of haar kapotte spullen om die, samen met vrijwillige reparateurs, ter plaatse weer in orde te maken. Tijdens de reparatie is er tijd voor een praatje en een (gratis) kopje koffie of thee. Je vrijwillige bijdrage is voor het reparatiemateriaal.

Het SWOK (stichting Welzijn Ondersteuning Krimpenerwaard) organiseert tijdens het Repair Café een gezellige creatieve middag. De Historische Vereniging Haastrecht is ook aanwezig voor het historische café: je kunt vragen stellen of je verhaal doen over vroeger.

DetailsGeen webverkoop
za 9 apr 20:15
De Schijnwerper: Eenakterfestival

Toneelvereniging De Schijnwerper presenteert vier prachtige voorstellingen op één avond tijdens het altijd goed bezochte 4Eenakterfestival. Een avond vol theater, met korte voorstellingen door verschillende toneelgezelschappen.

Voor meer informatie en kaarten, kijk op www.deschijnwerper.nl.

DetailsGeen webverkoop
zo 10 apr 15:00
Verhalen Café

In het Verhalencafé draait het uiteraard om de verhalen. Er is een open podium voor de ervaren en minder ervaren verteller. Iedereen met een leuk, mooi of interessant verhaal van 10 minuten is welkom. Na de pauze geniet je van een voorstelling van een (semi)professionele verhalenverteller.

Open podium
Misschien heb jij een verhaal dat je graag wilt vertellen. Bijvoorbeeld over iets wat je meegemaakt hebt en waar je goede herinneringen aan hebt, iets waarvan je vindt dat anderen ervan mee mogen genieten. Ben je verhalenverteller en wil je iets uitproberen? Ook dan ben je welkom op het open podium.
Kaarten à € 10,00 via Verhalencompagnie.nl/kaarten-verhalencafe

 

DetailsGeen webverkoop
zo 24 apr 14:30
Country Café Concordia - afsluiting seizoen

Een spetterende afsluiting van het mooie 9e seizoen met ?? Natuurlijk met huistrio Change of Key, maar wie er nog meer komt/komen blijft nog even een verrassing!

Kaartverkoop à € 7,50 en reservering via info@marykee.com

do 28 apr 20:15
Filmavond 28-04-2022

Heb je Netflix en HBO al ‘uit’ en wil je DIE ENE film nog een keer op het grote doek zien met je vrienden? Laat ons weten welke film dat is! We regelen graag een bijzondere avond voor groepen van meer dan 30 liefhebbers.

In 2022 staan de maandelijkse filmavonden dus gepland op een donderdag, maar zijn ze nog niet ingevuld. We maken ruim een maand van tevoren bekend via de site, de maandflyer, Facebook, Insta en de krant welke film er draait. Houd Concordia dus in de gaten!

DetailsToegang gratis
do 5 mei 13:30
Repair Cafe

Elke 1e donderdag van de maand is er het gezellige Repair Café. Iedereen is van harte welkom met zijn of haar kapotte spullen om die, samen met vrijwillige reparateurs, ter plaatse weer in orde te maken. Tijdens de reparatie is er tijd voor een praatje en een (gratis) kopje koffie of thee. Je vrijwillige bijdrage is voor het reparatiemateriaal.

Het SWOK (stichting Welzijn Ondersteuning Krimpenerwaard) organiseert tijdens het Repair Café een gezellige creatieve middag. De Historische Vereniging Haastrecht is ook aanwezig voor het historische café: je kunt vragen stellen of je verhaal doen over vroeger.

DetailsToegang gratis
zo 8 mei 15:00
Fortnight Swing Bigband

De FortNight Swing Bigband brengt voor jong en oud een heel gevarieerd programma met ‘in the mood’-nummers, swing en meer actuele nummers. De FortNight Swing Bigband staat met een fantastische sectie koperblazers garant voor een heerlijke swingende middag en een volle dansvloer.

do 12 mei 20:15
Two of Us - Lennon & MacCartney Acoustic

Na vier succesvolle jaren met hun voorstelling ‘Sounds of Silence’ moesten Jop en Dennis niet lang nadenken over de logische vervolgstap hierop. Ze zijn beiden opgegroeid met de songs van het legendarische schrijversduo John Lennon & Paul McCartney.

vr 13 mei 21:00
Concordia's Pubquiz

Samen strijden om smakelijke en vermakelijke beloningen tijdens deze supergezellige Concordia-quizavond.
Het theater is gevuld met 20 teams van max 5 deelnemers. Alleen met een groepsticket kun je meedoen!

Minimumleeftijd: 14 jaar.

za 14 mei 20:15
Absolutely Floyd

De 11-koppige band Absolutely Floyd zet in een wervelende theatershow een unieke Pink Floyd-tribute neer! Uiteraard komen alle Floyd-hits voorbij, met als hoogtepunt het lang uitgesponnen en imposante ‘Echoes’.
In de interactie met het publiek laat de band een aantal verrassingen horen. Geniet van een prachtige lichtshow en de geprojecteerde beelden op de Floyd-’rondtruss’.
Kortom, een avond voor de echte Pink Floyd-beleving.

zo 15 mei 15:00
The Cosey Rockers

Live! Op Zondag is inmiddels een begrip onder muziekliefhebbers in de regio, ditmaal met The Rocking Players!
Het repertoire van The Rocking Players bestrijkt zo’n 60 jaar: van de swingende jaren 50 tot nu. Liefhebbers van rock-’n-roll, country, pop, disco, soul, funk, Nederlandstalig, Indonesisch en nog veel meer komen aan hun trekken.

do 19 mei 20:15
Filmavond 19-5-2022

Heb je Netflix en HBO al ‘uit’ en wil je DIE ENE film nog een keer op het grote doek zien met je vrienden? Laat ons weten welke film dat is! We regelen graag een bijzondere avond voor groepen van meer dan 30 liefhebbers.

In 2022 staan de maandelijkse filmavonden dus gepland op een donderdag, maar zijn ze nog niet ingevuld. We maken ruim een maand van tevoren bekend via de site, de maandflyer, Facebook, Insta en de krant welke film er draait. Houd Concordia dus in de gaten!

DetailsToegang gratis
do 2 jun 13:30
Repair Cafe

Elke 1e donderdag van de maand is er het gezellige Repair Café. Iedereen is van harte welkom met zijn of haar kapotte spullen om die, samen met vrijwillige reparateurs, ter plaatse weer in orde te maken. Tijdens de reparatie is er tijd voor een praatje en een (gratis) kopje koffie of thee. Je vrijwillige bijdrage is voor het reparatiemateriaal.

Het SWOK (stichting Welzijn Ondersteuning Krimpenerwaard) organiseert tijdens het Repair Café een gezellige creatieve middag. De Historische Vereniging Haastrecht is ook aanwezig voor het historische café: je kunt vragen stellen of je verhaal doen over vroeger.

DetailsToegang gratis
zo 12 jun 14:00
Muziek op het plein: Korenfestival 2022

Theater & Grand Café Concordia organiseren in samenwerking met De Vlisterzangers dit leuke jaarlijkse regionale evenement met bekende Koren uit de Krimpenerwaard.

Dit Jaar doen er 4 koren mee. Alle koren zijn al maanden aan het repeteren om hun beste shanty en zeemansliederen in te studeren.
Het belooft een leuke muzikale middag te worden in Haastrecht!

za 18 jun 20:15
Uit het hoofd - Loes Luca

In ‘Uit het hoofd’ speelt een actrice een actrice die zich haar leven herinnert, of wat ze dénkt dat haar leven is geweest.

Wat is echt gebeurd? Wat is een verhaal geworden? En doet het ertoe?
Luca’s ‘Uit het hoofd’ is een toneelstuk over een actrice die absoluut geen antwoord zoekt op de vraag: ‘Wie ben ik?’, maar dat antwoord toch krijgt.